'The Way’ - Origineel kunstwerk van Jade Ladina

€ 1.959,00
Op voorraad
Levertijd: 7-14 dag(en)

Beschrijving

Dit schilderij is opgebouwd met betekenisvolle materialen van eeuwenoude pelgrimspaden. Het is een mixed-media kunstwerk met veel textuur. De beschildering loopt door tot over de randen waardoor inlijsten niet nodig is.

Een pelgrimage is in vele opzichten te vergelijken met de levensweg die we bewandelen. Deze levensweg is weergeven, gecombineerd met betekenisvolle symboliek. Deze weg begint onderaan het doek en meandert zich een weg omhoog.

Het eikenblad dat onderaan ligt symboliseert onze geboorte, het lijkt gebroken, maar is slechts gevouwen.

We ontplooien ons gedurende onze levensweg, we gaan relaties en vriendschappen aan en bewandelen ons pad vervolgens samen.

De twee eikenbladen in het midden van het doek staan hier symbool voor.

Waar het uiteindelijk naartoe loopt voor ons allemaal is weergegeven met drie eikenbladen: de Trinity, de drie-eenheid, het oneindige.

Van de camino de Santiago, waarvan ik meerdere etappes heb afgelegd heb ik de welbekende Sint Jacobsschelp meegenomen en in dit doek verwerkt. Deze staat symbool voor deze specifieke pelgrimage, en zie je aan de rugzak van menig pelgrim hangen. Mijn schelp is gebroken met een reden: ik leef met een aandoening, ik leef met het Ehlers Danlos Syndroom. EDS veroorzaakt ontwrichtingen en gescheurde banden in al mijn gewrichten omdat mijn bindweefsel te flexibel en lang is.

Mijn rolstoel, braces en krukken waren mee op onze pelgrimages. Waar het pad niet haalbaar leek hebben wij zelf een pad gecreëerd. Het leven met een uitdaging krijgt een bredere horizon wanneer wij op zoek gaan naar oplossingen, naar een plan B. Sommige delen van deze prachtige pelgrimage zal ik nooit met eigen ogen zien omdat de route niet begaanbaar is voor mij. Nu zou ik mij daarop kunnen focussen, als dat goed voor mij zou zijn.

Het verdriet om verlies kan blijven duren zolang het onze tijd en aandacht krijgt, maar, hoe lang blijft het in onze gedachten? Hoe lang is het voor mijn verwerking gezond en dient het om te rouwen?

Ik wil vooruit komen en durven dromen. Het is tijd om te plannen en te gaan doen wat mijn lichaam wél nog kan. Ik kan besluiten te gaan voor het leven, voor mijn bucketlist, de persoonlijke groei en carrièrewensen.

Of het nu een diagnose is, verdriet, tegenslag, een depressie, we hebben allemaal wel iets meegemaakt waardoor ons pad in het nu een uitdaging kan zijn geworden.

Ik wil met deze schelp aangeven: het leven houdt niet op , wat we ook meemaken.

De afgelegde weg kronkelt rondom de 7 chakra’s die ik afgebeeld heb in het Sanskriet, welke een verwijzing is naar Deepak Chopra en alles wat ik van hem geleerd heb. En de levensweg; wanneer we ontwikkeld zijn en een hoger bewustzijn bereiken is dit hoe onze energie moeiteloos en zonder obstakels rondom onze energiecentra beweegt.

Ken u zelve, de spreuk van de vrijmetselaars, die in elke loge hangt, staat weergegeven in het Grieks.

De skyline van Rennes-le-Chateau staan op het doek; een kerk op een belangrijke bergtop die een geografisch pentagram vormen met 4 andere bergen: het Château de Blanchefort, La Soulane, Château de Bezu en Col de Lauzet in de Languedoc in Frankijk. Het is een echte aanrader om naar deze streek te gaan wanneer je in de buurt bent.

De skyline van de Heilige berg Bugarach staat op dit kunstwerk.

Het kruis is opgebouwd uit 3 kruizen, waaronder het Ankh, het Occitaans en Christelijk kruis. Hier heb ik voor gekozen omdat ik wil weergeven dat alle religie en levensbeschouwingen leiden tot dezelfde bron en hetzelfde doel hebben.

De omtrek van de kathedraal van Santiago de Compostella is afgebeeld bijna aan het einde van het pad. Het is mijn langgekoesterde droom en mijn doel om te bereiken, en als alles meezit zal ik in juni van 2023 deze kathedraal bereiken.

Dit doek is een aanwinst voor iedere ruimte waar het komt te hangen, het brengt sfeer en is een juweel voor het oog. Het is enig in zijn soort en maar éénmalig met liefde geschilderd.

Tijdens het schilderen ontstaan diepgaande gedichten die meer vertellen over hetgeen wat weergegeven wordt op het canvas. Het complementaire gedicht dat bij The Way hoort is te vinden in mijn blogs.

(Zie tabblad: Originele kunstwerken – Gedichten bij mijn kunstwerken)

Meer informatie over de onderwerpen die op dit doek voorkomen zijn daar ook terug te vinden.

Ik ben van mening dat iedereen de mogelijkheid hoort te hebben om een origineel kunstwerk aan de muur te hangen. Om dit mogelijk te maken hebben wij een speciale regeling in het leven geroepen. Voor een maandelijks bedrag van 3 % van de verkoopprijs is het nu mogelijk om de kunst op deze website aan te schaffen. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op met info@jadeladinaart.com.

Specificaties van The Way:

Materiaal: Mixed Media op canvas

Afmeting in cm: 70 x 100 x 1,9 cm

Afmeting in inch: 27,55 x 39,37 x 0,75 inch