Kunst Uitleen

De Spaar- en/of Huurregeling

Een origineel kunstwerk om aan de muur te hangen is een keuze die met zorgvuldigheid genomen wordt. Het bepaalt de sfeer, de energie en de uitstraling van de ruimte waar kunst aanwezig is en is een verrijking van de woon- en werkomgeving.

Jade Ladina is van mening dat iedereen de mogelijkheid hoort te krijgen om een origineel kunstwerk aan de muur te hangen en biedt flexibele mogelijkheden aan om kunst te lenen, ervoor te sparen en om te wisselen.

Het is mogelijk om direct een kunstwerk aan de muur thuis of op kantoor te hangen voor een aantrekkelijk bedrag per maand.

Het grote voordeel is dat er regelmatig nieuwe kunst aan de muur hangt door de mogelijkheid om schilderijen te wisselen.

Maak een keuze uit alle kunstwerken die beschikbaar zijn voor verhuur onder tabblad ‘Beschikbare kunst – Kunst Uitleen’ of in onze portfolio.

We komen op locatie om professioneel advies te geven over de kunstwerken die geschikt zijn voor plaatsing in een bepaalde ruimte. Wanneer de keuze tussen verschillende schilderijen een uitdaging lijkt nemen wij meerdere werken mee en laten wij ze ter plekke zien om tot een goede keuze te komen.

Deze persoonlijke begeleiding, het advies en het regelen van alle praktische zaken valt onder onze gratis service, zodat onze klant zorgeloos kan genieten.

De Spaar-Huurregeling

Stel, een kunstwerk kost € 1.000,=

De huur is 1% van de prijs € 10,=

Het spaarbedrag is 2 % van de prijs € 20,=

Het totaalbedrag is 3 % van de prijs € 30,= per maand

Na 6 maanden is er de optie om het kunstwerk aan te schaffen of te wisselen voor een ander schilderij naar keuze. Het spaartegoed blijft staan en groeit iedere maand verder. In overleg is het eventueel mogelijk kunstwerken voor langere tijd te lenen.

Pas wanneer je helemaal zeker bent over de aankoop van een kunstwerk, zet je het spaartegoed in voor de aankoop van een schilderij naar keuze uit mijn voorraad kunstwerken (zie ‘Originele Kunstwerken’).

Het eventuele restant kan in 10 renteloze termijnen betaald worden. Wordt in de eerste 6 maanden de beslissing genomen om het werk te kopen? Dan wordt ook de huur van 1 % toegevoegd aan het spaarbedrag.

Het gespaarde bedrag is uitsluitend in te wisselen voor de aanschaf van een origineel kunstwerk.

De Huurregeling

Stel, een kunstwerk kost € 1.000,=

De huur is 1,5 % van de prijs € 15,=

Het totaalbedrag is 1,5 % van de prijs € 15,= per maand

Belastingvoordeel voor bedrijven

Het is fiscaal aantrekkelijk om inspirerende en motiverende kunst aan te schaffen: de uitleenkosten van een kunstwerk zijn voor bedrijven aftrekbaar van de belasting.

Vervoerskosten

De vervoerskosten binnen de provincie Limburg (Nederland) zijn gratis, buiten Limburg betaalt de huurder € 0,21 per kilometer.

Contract

Wanneer een kunstwerk geleverd wordt via de Huurregeling of Spaar-Huurregeling wordt er een contract opgesteld waarin de wederzijdse rechten en plichten vastgelegd zijn.

© Copyright 2023 Jade Ladina Art – All rights reserved